Nieuws Projecten  Bureau Contact    English
 
10 april 2018
BLASTprijs voor Kantoor Krinkels
 
Het nieuwe hoofdkantoor van aannemer Krinkels is unaniem uitgeroepen tot beste bedrijfspand van Breda in 2018. De jury: ,,In dit doordachte, integraal ontworpen project versterken het prachtige gebouw, met zijn glazen schil en groene daken, en de landschappelijke omgeving elkaar voorbeeldig.” Het gebouw is ontworpen door Paul de Ruiter Architects; het landschap door Buro Lubbers.
Juist omdat het nieuwe bedrijfsgebouw op een zichtlocatie ligt aan één van de poorten van de stad, is een zorgvuldige inpassing in het landschap een belangrijk doel geweest van het ontwerp. De jury herkent dat. “Met name de context en de locatie maken het een heel interessant project; het ontwerp incorporeert een historisch relict van de infrastructuur en geeft dat terug aan het landschap. Zo wordt de ecologische hoofdstructuur versterkt, een mooie ambitie.”
Kantoor Krinkels is momenteel in uitvoering. De aanleg van het landschap start in oktober 2018. De BLAStprijs is het initiatief van het Bredase architectuurplatform BLASt, de gemeente Breda en de BNA Kring West-Brabant. >