Nieuws Projecten  Bureau Contact    English
   
Totaal Locatie  Brochures      
 
Mathildeplein
Groen plein biedt rust in hectisch stadscentrum
 

Aan de voet van één van de belangrijkste iconen van Eindhoven, de Lichttoren, is een nieuw plein verschenen. Een pergola begroeid met blauwe regen en rozen biedt de voorbijganger een blik op het semi-openbare parkje. Hier kan men na het winkelen even neerstrijken op het terras of rustig op een bankje tussen weelderige planten ontsnappen aan de verkeersdrukte van het centrum. De amorfe vorm van het gebied vroeg om een strikte structuur, die rust brengt op het plein en bovendien het zicht op de Lichttoren optimaal garandeert. Het ontwerpconcept is daarom gebaseerd op strips en lijnen die haaks staan op het gebouw en de menselijke schaal terugbrengen. De eenheid in het ontwerp wordt bewaard door een consequent vorm- en materiaalgebruik: een sobere grijze vloer, robuuste bakken van cortenstaal, warme houten banken. De hoofdrol is weggelegd voor de beplanting: wintergroen, seizoensbloeiers en accenten van rododendrons.

 
     
 

ontwerp
status
locatie
opdrachtgever

samenwerking
prijzen
gerelateerd

 

2005-2007
2008-2009 uitvoering
Eindhoven
DNC Vastgoedontwikkeling, Woningstichting Trudo
Nominatie Green Building Award 2012
Pleinen | Buitenruimten | Centrumgebieden

 
         
     
  Documentatie
(pdf)
  Open Space
2013
 
         
     
  Urban Square
Landscape
2013
  Going Public.
Public

2012
 
         
     
  Nominatie
Green Building Award
2012
  Nature + Scape!
2012
 
         
     
  Landscape Architect China
nr. 20, 2011
  ELA Korea
nr. 277, 2011
 
         
     
  AWM
nr. 17, 2010
  Topos
nr. 72, 2010