Nieuws Projecten  Bureau Contact    English
   
Totaal Locatie  Brochures      
 

     

 

Tuin Avans Hogeschool
Multifunctionele buitenruimten voor onderwijs en ontmoeting

Buro Lubbers heeft een ontwerp gemaakt voor de herinrichting van de tuin bij de Avans Hogeschool in ’s-Hertogenbosch in het kader van een uitbreiding van het gebouw met een nieuwe vleugel. Het ontwerp voorziet in multifunctionele buitenruimten  bestaande uit vier tuinen, drie dakterrassen en een brug die de terrassen en tuinen met elkaar verbindt. Het nieuwe ontwerp heeft ten doel de relatie tussen binnen en buiten te versterken in zowel ruimtelijk als programmatisch opzicht. Zo is de strikte, kamvormige geleding van de bouwvolumes in de buitenruimte doorgezet waardoor een heldere zonering is ontstaan van de dakterrassen, de brug en de tuinen. In programmatisch opzicht dienen de nieuwe buitenruimten, die voorheen nauwelijks werden gebruikt, een aanvulling te zijn op de gebouwen. Daarom zijn verschillende interieure functies exterieur gemaakt. Er is een dakterras voor technische experimenten en opstellingen, een practicumeiland is geschikt voor buitenlessen en de tuinen nodigen uit tot ontmoeten en studeren in de buitenlucht. De nieuwe tuin sluit aan op het aangrenzende Westerpark, ook ontworpen door Buro Lubbers.

 

 
                ontwerp
status
locatie
opdrachtgever

samenwerking

Tuin 2010-2013, brug 2013
2013-2014 uitvoering
's-Hertogenbosch
Avans Hogeschool
Constructie brug Bureau Vissers & Vissers
Bestek tuin Peter Sebregts Groenmanagement