Nieuws Projecten  Bureau Contact    English
   
Totaal Locatie  Brochures      
 

     

 

Lamme van Dieseplein
Een ingetogen en groen hof

Ooit was het een desolate binnenplaats, nu is het aangenaam groen hof met verblijfskwaliteit in de historische binnenstad van Deventer: het Lamme van Dieseplein. Directe aanleiding voor de herinrichting van het plein was de nieuwbouw van het Geert Grootehuis, een centrum voor bezinning en ontmoeting. Deze en de andere bouwkundige ontwikkelingen rond het hof moesten een vanzelfsprekende plek krijgen in het ontwerp van de openbare ruimte. Het ontwerp is gebaseerd op drie opeenvolgende lagen. Eerst een bijzondere pleinvloer van gevel tot gevel in een afwijkend verband van gebakken steen. Dan verhoogde randen en zitplekken van hardsteen. Een groene tussenlaag van hagen en planten dient als basis om tussen te vertoeven en verblijven. Tussen de randen met groen en de verschillende zitplekken is een dwalende beweging mogelijk. Hierboven bevindt zich een transparante laag van bestaande en nieuwe bomen. Het resultaat is een groene, serene, intieme ruimte waar men een drankje kan drinken, elkaar kan ontmoeten of de krant kan lezen. Een buitenkamer voor Deventer.

 

 
              ontwerp
status
locatie
opdrachtgever

gerelateerd
192011-2012
2012-2013 uitvoering
Deventer
Gemeente Deventer 
Pleinen
Documentatie
(pdf)