Nieuws Projecten  Bureau Contact    English
   
Totaal Locatie  Brochures      
 

     

 
Kloostercomplex Mariënhage
Verborgen parel wordt opengesteld voor de stad

Het kloostercomplex Mariënhage in het centrum van Eindhoven krijgt een nieuwe functie. Waar nu nog de paters van de Orde der Augustijnen wonen, verschijnen straks een congresruimte, ceremoniehuis, hotel en restaurant. Hoewel de religieuze functie verdwijnt, blijft Mariënhage een plek voor ontmoeting, verbinding en verdieping. “Dat veel mensen niet meer naar de kerk gaan, betekent niet dat ze minder spiritueel zijn. Hier kunnen we hen straks een plek bieden om te rouwen en trouwen, met de uitstraling van de kerk als icoon”, aldus Edzo Doeve van uitvaartcoöperatie DELA, de ontwikkelaar.
Bijzonder is dat Mariënhage een groene, multifunctionele schakel wordt in het stedelijk weefsel van Eindhoven. Het is de oudste plek in de stad. Door het kloosterterrein inclusief de tuin aan de Dommel open te stellen, krijgt de verborgen parel weer betekenis voor de Eindhovenaren. Ook de gebouwen worden toegankelijk. De rijksmonumenten worden gerestaureerd met behoud van de cultuurhistorische waarden.
DELA heeft Mariënhage overgenomen van de paters en de gemeente. De paters sluiten 1 september de kerk. In juli wordt het plan voorgelegd aan de gemeenteraad.

 

Documentatie
(pdf)
 
Eindhovens
Dagblad
9 juni 2016
 
Trouw
17 januari 2017
  ontwerp
status
locatie
opdrachtgever

samenwerking
g
erelateerd
2015>
VO gereed
Eindhoven
Uitvaartcoöperatie Dela
diederendirrix architecten, architecten en|en
Buitenruimten | Cultuurhistorie