Nieuws Projecten  Bureau Contact    English
   
Totaal Locatie  Brochures      
 
Emmakwartier, Eindhoven
Nieuwe groene schakel in het centrum van Eindhoven
 

Het Emmakwartier bevindt zich achter de Witte Dame en de Lichttoren (Mathildeplein), twee Philipsgebouwen in het centrum van Eindhoven die reeds succesvol zijn getransformeerd. Nu volgt de herontwikkeling van het voormalige fabrieksterrein van Philip Lighting. Vroeger ontoegankelijk en stenig functioneert het gebied straks als een belangriijke stedenbouwkundige schakel tussen het centrum en Strijp S. Het wordt een dynamisch woonwerkgebied met een groen verblijfspark.
Het kantoor van Philips Lighting is inmiddels verbouwd tot 616 appartementen. De eerste bewoners hebben er hun intrek genomen. Daarnaast verschijnen ook twee nieuwe woontorens, Onix en Gaagle. Het nieuwe stadspark aan de voet van de torens, het Victoriapark, wordt een groen knooppunt in de stad. Bijzonder is dat de beek de Gender opnieuw zichtbaar wordt gemaakt. Niet alleen draagt het weer open maken van de beek bij aan de waterhuishouding van de stad, het creëert ook belevingswaarde.
Buro Lubbers heeft het stedenbouwkundig plan opgesteld en ontwerpt de inrichting van de openbare ruimte. Architectuur is van diederendirrix.

 
     
  ontwerp
status
locatie
opdrachtgever

samenwerking
g
erelateerd
  2015-2016
2016 start uitvoering
Eindhoven
Foolen Reijs Vastgoed, Gemeente Eindhoven
diederendirrix architecten
Buitenruimten | Parken | Centrumgebieden | Mathildeplein