Nieuws Projecten  Bureau Contact    English
   
Opgaven Publicaties   Prijzen Team Vacatures  
 
 
     
 
     
 
     
 
  Buro Lubbers verhuist naar de Barak
Nog 1 week! Volg de voorbereidingen op twitter en onze site

Het gaat goed met het bureau. We werken aan steeds meer interessante projecten en met een steeds groter team. Hoogtijd dus voor een ruimer kantoor. Per 1 januari openen we de deuren van onze nieuwe ontwerpstudio: de Barak. We blijven op onze thuisbasis, de Isabellakazerne in Vught.

Een Barak om te groeien

De voormalige legerbarak wordt getransformeerd tot een eigentijds bureau met een stoer karakter. Het houten casco is volledig gestript en tot zijn essentie teruggebracht: een grote open ruimte met zichtbare spanten in de nok. De perfecte plek voor het creatieve team. Hier komen bureaus voor twintig ontwerpers, grote werktafels om te schetsen en kasten vol vakliteratuur binnen handbereik. In de zee van ruimte plaatsen we op strategische plekken ‘doosjes’ voor vergader- en  kantoorkamers, een keukentje, een kantine, het archief en natuurlijk de technische en natte cellen. Het wordt een lichte, heldere studio met accenten van kamergroen.
Het kantoor biedt kansen om oude tradities in ere te herstellen en nieuwe te introduceren. De voetbaltafel komt terug en de statafel om te overleggen doet zijn intrede. Stevig verankerd in zijn geschiedenis - in 2018 bestaan we 25 jaar! - is Buro Lubbers klaar voor de toekomst. De Barak geeft ruimte om te groeien in projecten en personen met professionaliteit en passie.

Thuis op de Isabellakazerne

Buro Lubbers was één van de eerste pioniers die neerstreken op de Isabellakazerne. Nu zijn we de tweede permanente bewoner met een huurcontract voor langere tijd. Voor ons was en blijft de Isabellakazerne de perfecte uitvalsbasis. Het ligt op steenworp van ’s-Hertogenbosch en Vught en is goed bereikbaar vanaf de snelweg. De rustige ligging dichtbij de natuur werkt inspirerend; vogels, vlinders en vosjes zijn graag geziene gasten vanachter het bureau. De creatieve en culinaire ondernemers op het terrein zorgen voor een bedrijvige dynamiek waar we ons bij thuisvoelen. De komende jaren wordt de Isabellakazerne verder herontwikkeld tot een gemengd woon- en werkgebied. Wij kijken er naar uit om de transformatie op de voet te volgen vanuit de Barak, die een onmiskenbare plaats inneemt aan het centrale plein van het terrein.

Planning
De verbouwing van de Barak is begin september gestart. Voor de kerst gaan we verhuizen, zodat we in het nieuwe jaar kunnen starten in het nieuwe kantoor. Benieuwd? Volg de vorderingen op onze website.