Crescendo Maaswaard Venlo Seizoensgroene buitenruimte rond stadkantoor en Woon-Zorg Complex

Status

Gerealiseerd

Jaar

2011

Locatie

Venlo

Type

Bedrijventerrein

Centrum

Opgave

Inrichtingsplan

Opdrachtgever

Maaswaard is één van de projecten waarmee de gemeente Venlo door herstructurering en nieuwbouw een impuls geeft aan het stedelijk weefsel langs de Maasoever. Door de projecten Q4, Maasboulevard en Maaswaard zal Venlo een representatief gezicht naar de Maas krijgen. Buro Lubbers bewaakt door middel van supervisie de samenhang tussen de projecten en werkt per deelgebied de buitenruimte uit. 

Maaswaard ligt ten zuiden van het centrum en onderscheidt zich van de andere projecten door de ‘grotere korrel’ binnen het plan. De Nederlandse Instrumenten Compagnie (Nedinsco) wordt herbestemd en krijgt een prominente plek. Aansluitend op de maat en schaal van Nedinsco wordt het nieuwe stadskantoor en een nieuw WoonZorgComplex ontwikkeld met de naam ‘Crescendo’. Buro Lubbers heeft in opdracht van de gemeente Venlo de buitenruimte rond Crescendo ontworpen van concept tot besteksgereed DO. Een van de uitgangspunten is het creëren van een expressieve seizoensbeleving voor de bewoners en gebruikers. 

Het project Maaswaard maakt onderdeel uit van een grootschalige opknapbeurt van het stedelijk weefsel aan de Maas. Andere deelgebieden van deze herontwikkeling zijn Q4 en Maasboulevard. Buro Lubbers bewaakt de samenhang tussen deze projecten en werkt per deelgebied de openbare ruimte uit.

Details

Galerij

Publicaties

Publicaties

Projectblad Maaswaard