Genderdal Herinrichting groene hoven doet appartementencomplex herleven
Status

Gerealiseerd

Ontwerp

2012

Locatie

Eindhoven

Type

Wonen

Opgave

Inrichtingsplan

Beplantingsplan

Technisch ontwerp

Thema

Natuurinclusiviteit

Biodiversiteit

Opdrachtgever

De kwaliteit van een woonomgeving wordt in hoge mate bepaald door de openbare ruimte.

Dat geldt zeker voor bewoners van een appartementencomplex met kleine balkons. Juist dan levert een aangename, groene buitenruimte waar men kan verblijven, elkaar ontmoeten, spelen of tuinieren een meerwaarde aan het wooncomfort. Met deze gedachte voor ogen stelde Buro Lubbers een revitaliseringsplan op voor de buitenruimte bij acht appartementenblokken inclusief woonstraten in de Eindhovense wijk Genderdal. Een structuur van hagen met sierfruitbomen en heesters zorgt voor een gevoel van geborgenheid. Publieke tuinen binnen de structuur worden in een interactief proces samen met de bewoners ingericht.

Het revitaliseringsplan is gestart met een ontwikkelingsvisie, die Buro Lubbers vervolgens uitwerkte tot een definitief ontwerp van de inrichting van de buitenruimte. Het bureau begeleidt en coördineert eveneens de besteksfase, de aanbesteding en de uitvoering. Een voorbeeld van revitalisering van A tot Z

Details

Galerij

Publicaties

Projectblad Genderdal

Nieuwe binnentuinen voor flats Schubertlaan

Mei 2013 | Eindhovens Dagblad