Speelbos de Masten Uitdagende speelplek in oud dennenbosje
Status

Gerealiseerd

Jaar

2010

Locatie

Rosmalen

Type

Recreatiegebied

Schoolterrein

Opgave

Inrichtingsplan

Beplantingsplan

Technisch ontwerp

Thema

Natuurinclusiviteit

Educatie

Opdrachtgever

In samenwerking met

Basisschool De Masten in Maliskamp (Rosmalen) krijgt een nieuw gebouw waarin ook een kinderdagverblijf, een buitenschoolse opvang, een wijkcentrum en een kinderdagcentrum worden ondergebracht. Buro Lubbers heeft een plan gemaakt voor de buitenruimte waarin de wensen van al deze doelgroepen een eigen plek krijgen en waar tevens gezamenlijk gebruik van kan worden gemaakt. Het nieuwe speelbos is gerealiseerd in een oud dennenbosje. Het doel was om met behoud van de bomen een uitdagende speelplek voor de basisschoolkinderen te maken. Door de hekwerken rondom het schoolterrein laag en groen te houden of te vervangen door een snoeiwal blijft het terrein onderdeel uitmaken van zijn omgeving. Speciaal ontworpen speeltoestellen, moestuintjes, een pluktuin bieden spannende en educatieve speelaanleidingen.

 

Details

Galerij

Publicaties

Publicaties

Projectblad Speelbos de Masten