Tuin Avans Hogeschool Multifunctionele buitenruimten voor onderwijs en ontmoeting


Ontwerp

2014

Status

Gerealiseerd

 

Locatie

s-Hertogenbosch

Type

Woonlandschap

Opgave

Inrichtingsplan

Thema

Natuurinclusiviteit

Opdrachtgever

Avans Hogeschool

Gerelateerd
Nominatie Building
In samenwerking met

Constructie brug: Bureau Vissers en Vissers 

Bestek Tuin: Peter Sebregts Groenmanagement 

Gerealiseerd
July 2020

Buro Lubbers heeft een ontwerp gemaakt voor de herinrichting van de tuin bij de Avans Hogeschool in ’s-Hertogenbosch in het kader van een uitbreiding van het gebouw met een nieuwe vleugel. Het ontwerp voorziet in multifunctionele buitenruimten  bestaande uit vier tuinen, drie dakterrassen en een brug die de terrassen en tuinen met elkaar verbindt. Het nieuwe ontwerp heeft ten doel de relatie tussen binnen en buiten te versterken in zowel ruimtelijk als programmatisch opzicht. Zo is de strikte, kamvormige geleding van de bouwvolumes in de buitenruimte doorgezet waardoor een heldere zonering is ontstaan van de dakterrassen, de brug en de tuinen. In programmatisch opzicht dienen de nieuwe buitenruimten, die voorheen nauwelijks werden gebruikt, een aanvulling te zijn op de gebouwen. Daarom zijn verschillende interieure functies exterieur gemaakt. Er is een dakterras voor technische experimenten en opstellingen, een practicumeiland is geschikt voor buitenlessen en de tuinen nodigen uit tot ontmoeten en studeren in de buitenlucht.

Details

Galerij