Kadekotjes vormen



markant accent langs



de Maas
Paviljoens, Venlo

Jaar

2012

Status

Ontwerp

Locatie

Venlo

Type

Woonlandschap

Opgave

Inrichtingsplan

Thema

Natuurinclusiviteit

De gemeente Venlo werkt sinds enkele jaren aan een grootschalige opknapbeurt van het stedelijk weefsel dat aan de Maas grenst. Door herstructurering en nieuwbouw wordt een impuls gegeven aan de stad en krijgt Venlo een representatieve zijde aan de Maas daar waar de stad zich nu van de rivier afkeert. Eén van de onderdelen is een kade aan de centrumzijde met een jachthaven en seizoenswinkeltjes. Hier ontstaat een nieuwe ontmoetingsen verblijfplek voor Venlo.Voor deze bijzondere plek heeft Buro Lubberspaviljoens ontworpen. Het zijn multifunctionele gebouwtjes waar men versnaperingen kan kopen of naar het toilet kan gaan. Het ontwerpthema is uitklappen en uitschuiven waarmee openingen, balies, luifels, aankondigingsborden en zitplekken ontstaan in de houten constructie. Met het oog op hoogwater kunnen de ‘kadekotjes’ eenvoudig worden verplaatst. ’s Nachts ziet het paviljoen eruit alseen stapeling van fruitkisten. Overdag kan het verschillende en verrassende verschijningsvormen aannemen

Details

Galerij

Publicaties

Publicaties

Projectblad Kadepaviljoens

2009

Vergelijkbare Projecten