Heistraat- Noord fase 2



Waalre
Dorps wonen in het groen en aan het water


Status

Gerealiseerd

Jaar

2016

Locatie

Waalre

Type

Wonen

Opgave

Stedenbouwkundig plan

Inrichtingsplan

Beeldkwaliteitsplan

Technisch ontwerp

Beplantingsplan

Thema

Kimaatadaptatie

Opdrachtgever

Gemeente Waalre

De woonwijk Waalre Noord ligt aan waterplas De Meeris en maakt goed gebruik van zijn landschappelijke kwaliteiten. De aanwezige boscomplexen en houtwallen onderscheiden én verbinden verschillende woonbuurten.  Eén van die buurten is Heistraat- Noord fase 2. Buro Lubbers ontwierp voor de buurt het stedenbouwkundig plan en beeldkwaliteitplan.

De buurt krijgt een herkenbare identiteit door typische bosbeplanting. Gebiedseigen soorten in de

groene middenberm van de hoofdas worden in verschillende maten en op verschillende afstanden van elkaar aangeplant. Zo ontstaat een bossig karakter en blijft het parkeren uit het zicht. In het midden van de berm ligt een verlaging, waar hemelwater van de aangrenzende straten infiltreert. De woningen profiteren van het groene uitzicht en als men de deur uitstapt is er direct zicht op het water.

Aan de waterkant worden verandawoningen doorgezet, in aansluiting op  de eerdere fase van de Heistraat. Ruimte-voor-Ruimtekavels bieden een unieke kans om te wonen in het bos. Aan de waterkant verschijnt een bijzonder woontorentje. Met plan wordt woonwijk Waalre Noord definitief beëindigd aan de waterkant  van De Meeris.

 

Details

Galerij

Publicaties

Publicaties

Projectblad Waalre Noord