The Green Village TU Delft
Status

Gerealiseerd

Jaar

2016

Locatie

Delft

Type

Schoolterrein

Opgave

Inrichtingsplan

Beplantingsplan

Thema

Educatie

Flexibiliteit

Natuurinclusiviteit

Opdrachtgever 

Op de voormalige locatie van de Faculteit Bouwkunde wordt The Green Village gerealiseerd: een dynamische campus die de belangrijkste uitdagingen van onze tijd aangaat op het gebied van energie, water en lucht. Hier worden grensoverschrijdende innovaties bedacht, ontwikkeld en uitgeprobeerd. Hier wordt visie omgezet in actie. Wetenschappers, studenten, bedrijven, overheden en bezoekers werken in The Green Village samen aan een duurzame toekomst. Buro Lubbers heeft daartoe een inrichtingsplan voor de openbare ruimte ontworpen. De uitdaging was een concreet inrichtingsplan te ontwerpen voor een tijdelijk laboratorium waar innovatieve technologieën in de openbare ruimte worden toegepast die nu nog niet bekend zijn en waarvan het toekomstige gebruik bovendien geen verreikende ruimtelijke en financiële gevolgen mag hebben. De oplossing: een groeimodel, een ruimtelijk raamwerk dat vanuit een minimale situatie flexibel kan uitgroeien tot een innovatief dorp. De openbare ruimte is zelf ook onderwerp van onderzoek en experiment en is daarom adaptief en steeds aan verandering onderhevig. Imagobepalende kenmerken van het inrichtingsplan zijn een stoere vormgeving, zichtbare boven- en ondergrondse infrastructuur, ruimte voor testopstellingen én mobiele beplanting. Dat laatste beoogt een innovatieve samenwerking van kweker en landschapsarchitect. 

Details

Galerij

Publicaties

Publicaties