Krinkels Breda Parkachtig landschap
weerspiegelt bedrijfsmissie

Status

Gerealiseerd

 

Jaar

2019

Locatie

Breda

Type

Bedrijventerrein

Opgave

Inrichtingsplan

Thema

Natuurinclusiviteit

Klimaatadaptatie

Biodiversiteit

Opdrachtgever
In samenwerking met

Krinkels is een toonaangevende aannemer voor beheer, onderhoud en inrichting van de openbare ruimte in Nederland met een sterke focus op duurzaamheid. Het nieuwe hoofdkantoor in Breda weerspiegelt de missie van Krinkels: een mooie, veilige, schone en groene leefomgeving. Het glazen gebouw, ontworpen door Paul de Ruiter Architects, vormt één geheel met het landschap, een groene parkachtige ruimte ontworpen door Buro Lubbers. Het terrein bevindt zich enerzijds op een strategische ligging aan invalsroutes naar Breda en anderzijds grenst het aan een ecologische beekzone. Deze dynamiek tussen cultuur en natuur ligt daarom aan de basis van de inrichting. Een glooiend landschap van kruidenrijk gras creëert een logisch verloop van meer cultuurlijke (siertuinen, parkeren) naar meer natuurlijke (laagtes, vegetatie) delen. Iets opgehoogd staat het gebouw op een voetstuk in het centrum van dit glooiende landschap. Gebouw en landschap vormen samen het visitekaartje van Krinkels: transparant, duurzaam en groen.

Details

Galerij

Publicaties

Publicaties

Projectblad Krinkels Breda

Een groene kroon op het werk

Augustus 2018 | Stad en Groen