Voormalig Tergooi Terrein Hilversum Wonen in een klimaatrobuust bos

Jaar

2021

Status

Prijsvraag

Locatie

Hilversum

Type

Woonwijk

Recreatiegebied

Opdracht

Stedenbouwkundig ontwerp

Thema

Natuurinclusiviteit

Klimaatadaptatie

Biodiversiteit

Sociale Cohesie

Opdrachtgever 

In samenwerking met

Vanwege de verhuizing van het Tergooi ziekenhuis ontstaat ruimte op het prachtige landgoed Monnikenberg om een bosrijke wijk te creëren. Buro Lubbers ontwierp voor deze prijsvraag een autoluwe wijk, waarbij auto’s via één centrale as binnenrijden en gelijk kunnen parkeren. Een unieke autovrije woonkwaliteit voor de rest van de wijk is het gevolg. De appartementen en woonblokken liggen in een bos bestaand uit inheemse boomsoorten.  Dit is niet alleen fantastisch om aan te wonen, in te spelen of in te wandelen; het is een boost voor de biodiversiteit in het gebied. Klimaatadaptatie staat hoog in het vaandel, waar de wadi’s die al het regenwater opvangen een belangrijke rol in spelen.  

 

Details

Galerij

Publicaties