Houten kist verbergt



stilte in bamboemassa
Puurarkku, Makeblijde

Jaar

2000

Status

Gerealiseerd

Locatie

Houten

Type

Woonlandschap

Opgave

Inrichtingsplan

Thema

Natuurinclusiviteit

Opdrachtgever 

Makeblijde

In samenwerking met

Ginkel Groep

Puurarkku is Fins voor houten kist, een toepasselijke naam voor een tuin die is begrensd door planken van onbehandeld larixhout waar je net overheen kunt kijken. Wie de ingang van de tuin heeft gevonden, ziet zich gesteld voor een transparant lattenscherm waarachter zich in de diepte verzonken een zeecontainer bevindt. Bezoekers van de tuin kunnen via een trapje naar de container afdalen en gaan zitten op het bankje dat er in is gemaakt. Vanuit de container is de omgeving buiten bijna niet waarneembaar, de spiegeling van twee watervlakken vormt het enige contact met de buitenwereld. In de diepte heerst stilte en zijn de groene bamboemassa en de transparantie van het hout beeldbepalend. Voor de aanplant is gekozen voor Phyllostachys aurea, vanwege de hoogte, en Phullostachys aureosulcata ‘Spectabilis’ vanwege de winterhardheid.

Details

Galerij

Publicaties

Publicaties

Projectblad Puurarkku

2000

Tuin en Landschap nr.11

2000

Vergelijkbare Projecten