Choorstraat Een binnenhof voor Leonardo da Vinci’s laatste avondmaal

Jaar

2008

Status

Gerealiseerd

Locatie

‘s-Hertogenbosch

Type

Woonlandschap

Opgave

Inrichtingsplan

Thema

Natuurinclusiviteit

Opdrachtgever 

P. Hoedemakers en Zn.

Prijzen

Dutch Design Award 2004

Op een zwoele zomeravond is het heerlijk toeven aan de meterslange tafel in de binnentuin. Een koeler in de tafel zorgt voor frisse wijn, door de fijne bladeren van de doodsbeenderenboomsprankelt het licht en op de achtergrond speelt het carillon van de Sint-Jan.Poëtische ingetogenheid in het hartje van ’s-Hertogenbosch.Toen de voormalige school-en kloostergebouwen getransformeerd werden tot appartementencomplex ontstond de kans omvoor de bewoners een aangename binnentuin te ontwerpen waar men elkaar kan treffen, samen dineren of gewoon rustig kan zitten mijmeren. Het decor wordt gevormd door de neo-gotische gevel van de oude kloosterkapel in combinatie met hedendaagse strakke architectuur. Buro Lubbers heeft de inrichting van de buitenruimte daarom bewust sober gehouden. Ierse hardsteen, houten meubilair en een uitgekiend verlichtingsplan geven de plek sereniteit en allure.

Details

Galerij

Publicaties

Publicaties

Architectur + Weetbewerbte, parks und platze

2004

Blauwe Kamer

2004

Brabands Dagblad

2000

Brabands Dagblad

2002

Brabands Dagblad

2004

Brabands Dagblad

2004

Garten nr. 1

2005

Groen nr. 12

2004

Paisea

2009

Projectblad Choorstraat

2000

Topos

Vormberichten

2004