Beekdalpark Natuurontwikkeling om de hoek van woonwijk

Jaar

2004

Status

Gerealiseerd

Locatie

Son en Beugel

Type

Woonlandschap

Opgave

Inrichtingsplan

Thema

Natuurinclusiviteit

Opdrachtgever 

BPD

Toen Buro Lubbers de uitdaging aanging de nieuwe woonwijk ’t Zand te ontwerpen op basis van de aanwezige landschapsstructuur, werd ook besloten het aangrenzende beekdal onder handen te nemen. Met simpeleen goedkope middelen is hier een aantrekkelijk park ontstaan, rijk aan bloemen en natuurlijke gewassen.Bewoners van t Zandkunnen er wandelen, spelen, hun hond uitlaten en de oversteek wagen naar dekanaalweg. Toch heeft het Beekdalpark niet alleeneen recreatieve functie of is het louter bestemd voor natuurontwikkeling. Nee, het Beekdalpark maakt onderdeel uit van het duurzame watersysteem dat is opgezet voor ’t Zand.

Details

Galerij

Publicaties

Publicaties

Projectblad Beekdalpark

2002

Eco Landscape Today

2011

Vergelijkbare Projecten