Heuvelplein Een nieuw plein onder de lindes
Status

Ontwerp

Jaar

2006

Locatie

Tilburg

Type

Plein

Thema

Klimaatadaptatie

Opdrachtgever 

Prijs

2e prijs ontwerpwedstrijd

De Heuvel is van generatie tot generatie beschouwd als het hart van Tilburg. Dit hart zou het ook in het nieuwe ontwerp moeten worden. Daartoe schreef de gemeente Tilburg in 2006 een ontwerpwedstrijd uit. Het pleinconcept van Buro Lubbers werd door het publiek als tweede gekozen. Het bureau ontwierp een plein van de 21e eeuw met een Bourgondische sfeer. Modern met verwijzingen naar de ontstaansgeschiedenis van Tilburg. Een plein voor verblijf en ontmoeting onder de lindebomen. Een tapijt van Belgisch hardsteen draagt de lindes en lichtmasten. Een grote stadstafel, terrassen, verschillende bankjes en poefjes nodigen de voorbijganger uit nog even te blijven op het autoluwe, sfeervolle plein. Een voorbeeld van duurzaam en eigentijds pleinontwerp.

Details

Galerij

Publicaties

Publicaties

Projectblad Heuvelplein

Vergelijkbare Projecten