Nieuws Projecten  Bureau Contact    English
 

bron: nederweert24    
Start uitvoering kanaalpark in Nederweert

 

 


De Heerlijckheid Budschop
10 oktober 2018

Nederweert krijgt een zeer afwisselend park aan het kanaal voor jong en oud, bewoner en passant, recreatie en natuur. De uitvoering van het kanaalpark is in oktober gestart; het wordt in april 2019 opgeleverd. Buro Lubbers stelde het inrichtingsplan op in nauwe participatie met belanghebbenden.

Decennialang scheidde de Zuid-Willemsvaart de dorpskernen Nederweert en Budschop. Het nieuwe kanaalpark met uitzichtpunten aan het water brengt de kernen weer samen. Aan de zijde van Budschop wordt het park nu uitgevoerd. Het bestaat uit verschillende deelgebieden afgestemd op de behoeften van specifieke doelgroepen. Er komt een havenpark voor recreatievaart, een dorpspark met een dierenweide en een buurtpark voor de aangrenzende woonwijk.

Tijdens het planproces heeft veel overleg plaatsgevonden met de dorpsraad Budschop. “De burgers zijn optimaal betrokken bij de voorbereidingen. Veel wensen zien we terug in het ontwerp. Wij zijn dan ook blij dat de aanleg van het kanaalpark nu gestart is en ook erg benieuwd naar het resultaat”, aldus Peter Willekens, voorzitter van de dorpsraad. Het ontwerp van Buro Lubbers stimuleert bewoners om ook na de uitvoering initiatieven te ontplooien in het park. Pluktuinen, moestuinen, kruidentuinen kunnen er een plek vinden, maar ook sport- en spelgelegenheden. De krachtige groenstructuur van het park maakt dit soort flexibele invullingen mogelijk. Het project wordt mede mogelijk gemaakt door een subsidie van Provincie Limburg voor de uitzichtpunten aan het kanaal.


 

ontwerp
status
locatie

opdrachtgever
samenwerking
aannemer

website
gerelateerd

 

2017
inrichtingsplan
Kanaalzone Zuid Willemsvaart Budschop Nederweert
Gemeente Nederweert
Bestekvoorbereider RA Infra
J. v. Esch BV Cromvoirt
www.nederweert.nl
Herontwikkeling
| Parken | Kades

 
 

Meer info over de De Heerlijckheid Budschop >>>