Nieuws Projecten  Bureau Contact    English
 

 

Stadhouderspark blijft erg in trek
 

 

Woningen in het buiten snel uitverkocht
24 oktober 2018

De belangstelling voor wonen in Stadhouderspark blijft onverminderd groot. Ook de woningen in de nieuwste wijk, het Buiten, zijn binnen korte termijn uitverkocht. Hetzelfde geldt voor de luxe appartementen. Het succes? De gedetailleerde architectuur, de ligging tussen stand en land, en natuurlijk het rijke parkgroen.

Sinds 2005 is Buro Lubbers betrokken bij de herontwikkeling van het voormalige kazerneterrein tot een parkachtige woonwijk. Vanaf het begin stonden de bijzondere landschappelijke kwaliteiten van de plek centraal in het plan. Zie daar tussen de rijwoningen en luxe herenhuizen nog steeds de eeuwenoude bomen. Zelfs toen de woningtypologie is aangepast om aan te sluiten op ontwikkelingen op de woningmarkt, was het groene karakter van de wijk leidend. Het plan bewijst dat een groenstructuur als stedenbouwkundige contramal zo sterk is, dat het zonder kwaliteitsverlies tegemoet kan komen aan veranderende wensen van ontwikkelaars, bestuurders en woonconsumenten.

Inmiddels nadert Stadhouderpark zijn voltooing. De laatste fase van het Parkbos wordt in het najaar opgeleverd inclusief het luxe appartementengebouw De Stadhouder. De appartementen in het complex Willem de Zwijger zijn inmiddels ook allemaal verkocht. De slingerende straten in het Parkbos, de erfscheiding van beukenhagen en hedera, het parkeren op eigen terrein versterken het groene karakter van de wijk.

Hetzelfde geldt voor het Buiten. De luxe woningen in het groen nabij het Drongelens kanaal en de natuurlijke retentievijver waren niet voor niets zo uitverkocht. Wat rest zijn nog enkele kavels in de Dorpsrand, de plek voor luxe en royale herenhuizen. Uiteraard ook volop in het groen, want dat is wat Stadhouderspark verbindt, het groene park.

 

 
  ontwerp
status
locatie
opdrachtgever

samenwerking
links

gerelateerd

 

2005-2007>
2012> uitvoering
Vught
Gemeente Vught
Soeters Van Eldonk architecten
www.stadhouderspark.nl
Wonen | Kazerneterreinen | Parkeren
 
     
  Meer info over de Stadshouderspark >>>