Nieuws Projecten  Bureau Contact    English
 

     
Isabellaveld - Vught

 

 


Een nieuwe wijk, een nieuwe verbinding
14 september 2018

Er gaat gebouwd worden op het Isabellaveld aan de rand van Vught. Met behoud van de bestaande berkenbosjes en eiken verschijnen 43 woningen in verschillende segmenten. De wijk wordt een nieuwe verbinding tussen de Isabellakazerne en Vught met Stadhouderspark om de hoek. Een groene entree van Vught bovendien.

De tijdelijke natuur van het huidige Isabellaveld is aanleiding om de openbare ruimte van de wijk in te richten met een ruigere, kruidenrijke vegetatie. Groene greppels voor de waterhuishouding versterken het natuurlijke beeld. Ook de overgangen tussen openbaar en privé, de achterzijden en het parkeren krijgen een groene invulling. De woningen zelf kenmerken zich door variatie in bakstenen en metselwerk evenals bijzondere kapvormen en ornamenten. De wijk krijgt net een ander signatuur dan het Stadhouderspark dat om de hoek ligt, maar wordt door zijn uitstraling en strategische ligging ongetwijfeld net zo gewild.

De gemeente gunde Van der Heijden bouw en ontwikkeling uit Schaijk de opdracht voor de nieuwe wijk. Buro Lubbers stond in voor het stedenbouwkundig plan en beeldkwaliteitsplan. De plannen vormen een logisch vervolg op het Stadhouderspark ook ontworpen door Buro Lubbers. De verkoop van de woningen start in het eerste kwartaal van 2019. Een jaar later is de oplevering gepland. 

ontwerp
opdrachtgever

samenwerking
locatie
jaar ontwerp

 

Stedenbouwkundigplan, beeldkwaliteitsplan
Van der Heijden bouw en ontwikkeling Schaijk
Gemeente Vught
Vught
2018

 
 
Meer info over Stadhouderspark >>>