Nieuws Projecten  Bureau Contact    English
 

© Base Photography    
DomusDELA wint publieksprijs

 

22 oktober 2020

 

 


Donderdag 22 oktober heeft DomusDELA de publieksprijs binnengehaald voor “beste gebouw van het jaar” 2020 van de BNA, en daar zijn we trots op! Iedereen die op ons gestemd heeft van harte bedankt.

Het kloostercomplex Mariënhage in het centrum van Eindhoven kreeg een nieuwe functie. Waar eerst de paters van de Orde der Augustijnen woonden, zijn nu een congresruimte, ceremoniehuis, hotel en restaurant verschenen. Hoewel de religieuze functie verdwenen is, blijft Mariënhage een plek voor ontmoeting, verbinding en verdieping. “Dat veel mensen niet meer naar de kerk gaan, betekent niet dat ze minder spiritueel zijn. Hier kunnen we hen straks een plek bieden om te rouwen en trouwen, met de uitstraling van de kerk als icoon”, aldus uitvaartcoöperatie DELA, de ontwikkelaar en naamgever van het project.

Bijzonder is dat DomusDELA nu een groene, multifunctionele schakel geworden is in het stedelijk weefsel van Eindhoven. Het is de oudste plek in de stad, maar was ontoegankelijk voor publiek. Door het kloostercomplex inclusief de tuin aan de Dommel open te stellen, heeft de verborgen parel weer betekenis gekregen voor de Eindhovenaren. De rijksmonumenten zijn gerestaureerd met behoud van de cultuurhistorische waarden door En|En architecten en diederendirrix architecten. Buro Lubbers heeft het inrichtingsplan voor de openbare ruimte opgesteld: sober, stil en sereen.

 


 
ontwerp
status
locatie
opdrachtgever

samenwerking

g
erelateerd
  2015-2019
uitgevoerd
Eindhoven
uitvaartcoöperatie DELA
diederendirrix architecten, En|En architecten, bureau Franken, Hoesbergen advies, RA Infra
Buitenruimten | Cultuurhistorie
 
 
 
     
 

Lees meer >>>