Genderdal Eindhoven heeft de Award Natuurinclusief Bouwen en Ontwerpen gewonnen!

19 december 2019

Voor de eerste Award Natuurinclusief Bouwen en Ontwerpen van Vogelbescherming Nederland en de Zoogdiervereniging waren maar liefst twee projecten van Buro Lubbers geselecteerd: Genderdal Eindhoven en Stadhouderspark Vught. De inzendingen zijn beoordeeld door een onafhankelijke vakjury met expertise op het gebied van stedelijke ontwikkeling en stadsnatuur.


De Award is een initiatief van Vogelbescherming Nederland en de Zoogdiervereniging en werd uitgereikt tijdens het symposium ‘Biodiversiteit en Leefgebieden 2019’. Met de Award wil men aandacht vestigen op de meest inspirerende praktijkvoorbeelden van natuurinclusief bouwen en ontwerpen.


Genderdal


Een typisch jaren zestig-appartementencomplex is voorzien van bloemrijke tuinen en uitgerust met een groot aantal nestkasten voor vogels en vleermuizen, die uiteindelijk in steeds groener wordende gevels zullen opgaan. De jury over Genderdal: “De wijze waarop hier samen met de bewoners met de natuur aan de slag is gegaan is simpel en effectief, makkelijk te kopiëren en op grote en kleine projecten toepasbaar.”